Het project

In nauw overleg met de werkgroep infrastructuur, het leerkrachtenteam en de raad van bestuur heeft het architectenbureau BAST een ontwerp uitgewerkt. Daarbij werd allereerst gekeken welke structuren en elementen van het bestaande gebouw, eventueel mits kleinere aanpassingen, kunnen behouden blijven. Daarnaast werd aan de hand van de normen van het huidige onderwijslandschap nagegaan welke extra’s er nog nodig zijn. Zo zijn ze uiteindelijk gekomen tot een verbouwingsplan voor het huidige gebouw samen met een kleiner nieuwbouwproject voor de kleuterschool.

Waar de huidige school doorgaat in het langgerekte gebouw, zal in de toekomst een energetisch efficiëntere en compactere vorm gebruikt worden. Dit wordt bekomen door de nieuwe kleuterschool op te trekken vóór de linkervleugel van het gebouw. Alle pure schoolaangelegenheden vinden hun plek in deze compacte vorm. Functies die gedurende kortere periodes in gebruik zijn en hierdoor minder hoge eisen stellen op vlak van binnenklimaat en binnencomfort vinden een plaats in de rechtervleugel. Dit zijn de sanitaire voorzieningen, een refter en een polyvalente ruimte.

De nieuwbouw voor de kleuterschool wordt ingevuld door middel van houtskeletbouw met opvulling van strobalen. Het platte dak wordt aangelegd als groendak en vormt hierdoor een prima buffer voor het opvangen van regenwater.

In het hoofdgebouw wordt de nu onbenutte dakverdieping in gebruik genomen zodat er heel wat extra oppervlakte ontstaat.

Door uitvoering van dit project is de school gewapend voor de komende decennia.
 

Klink hier om de manquette eens van dicht te bekijken.